Alice Rosentzweig este instructor vinyasa și strala yoga. A obținut diploma de 200h în Hatha și Vinyasa Yoga, la Ashramul OM din Mallorca, și două diplome în Strala Yoga, în Londra și Amsterdam. În cei 7 ani de practică yoga a încercat să cultive o abordare blândă atât cu ea cât și cu evoluția practicii yoga.
Alie are background în balet, unde a acumulat și multă traumă fizică, motiv pentru care își încurajează permanent cursanții să-și găsească ritmul și intensitatea pe care o doresc.
Mai multe despre Alice în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:
„Mă numesc Alice Rosentzweig și sunt instructor de vinyasa și strala yoga. Am obținut diploma de 200h în Hatha și Vinyasa Yoga, la Ashramul OM din Mallorca, și două diplome în Strala Yoga, în Londra și Amsterdam. Yoga este instrumentul meu pe care-l am la îndemână pentru a mă vindeca, pentru a mă celebra, pentru a-mi simți corpul, pentru a parcurge această lecție fără final de acceptare, de iubire și compasiune față de mine.
În ultimii șapte ani am încercat să cultiv o abordare mai blândă în felul cum mă mișc și cum evoluez în practica yoga. Având un background în balet, am acumulat atât de multă traumă fizică, încât resping tot ce mi-ar putea aduce agresivitate fizică. Acest lucru se reflectă și în orele mele de yoga. Încurajez pe toată lumea să-și găsească ritmul și intensitatea pe care o dorește. Pun mult mai mult preț pe felul cum te simți într-o postură, decât pe aliniamentul corpului. Îmi place ideea de a adapta postura după forma corpului tău și nu invers.
Sunt mult mai răbdătoare cu mine și nu mă mai judec atât de mult. Prin yoga și meditație mi-am cultivat respectul față de întreaga mea ființă și nu mă mai expun situațiilor toxice. Am mai multă grijă de mine, de la ce mănânc, la oamenii cu care mă înconjor.
Ca instructor de yoga, sunt în permanență în contact cu practica yoga, dar încerc să includ în programul zilnic și o practică personală, oricât de puțin ar însemna, o oră sau 20 de minute. De multe ori, practica personală se transformă și în content pentru canalul meu de youtube.
Rezonez foarte mult cu practica vinyasa, cu mișcarea fluidă, în care mă conectez cu întregul corp. Mă folosesc de corp și de respirație pentru a accesa subconștientul. Îmi place să abordez clasa ca pe o ședință la terapeut. Constant sunt în contact cu tot ce se întâmplă în mine, încerc să urmăresc monologul mental și cum reacționez în diferite posturi și situații.
Practic meditația ghidată, mă folosesc de mantre sau doar îmi urmăresc respirația. Toate variantele pot avea un impact la fel de puternic.
Cred ca yoga ar aduce schimbări semnificative în lume, dacă ar fi inclusă în instituțiile de învățământ și la locurile de muncă. Am terminat liceul de coregrafie și pot spune că dacă aș fi avut acces, pe perioada liceului, la informația pe care yoga mi-a oferit-o, aș fi putut trece mult mai ușor prin stresul la care un dansator este expus. Procesul de maturizare în sine este unul destul de complex și intens, iar o disciplină în a te cunoaște prin interiorizare și iubire de sine, ar ușura mult mai mult tot acest drum. Înainte de pandemie eram chemată destul de des să țin workshopuri de yoga și nutriție la diferite corporații și foarte mulți mi-au mărturisit că au reușit să integreze la birou posturi de yoga și de pranayama pentru a se relaxa și mări productivitatea.
Ca și maestru, pentru mine Tara Stiles a fost și va fi o sursă de inspirație. Cu ea am făcut trainingurile de strala yoga și constant revin la tot ce am învățat în acele cursuri.”