Ai senzația că aerul din casa ta este proaspăt și curat? Ei bine, studiile arată că aerul din casa ta poate fi chiar de 5 ori mai poluat decât aerul de afară. Piesele de mobilier, decorațiunile, produsele de curățenie și nu numai, poluează aerul pe care tu îl inspiri. Remediul pentru această problemă este mai simplu decât ai crede: folosirea plantelor de apartament cu proprietăți purificatoare.
Kemal Meattle, CEO al unei mari companii indiene, a constatat că sănătatea sa se deteriorează pe zi ce trece din cauza aerului poluat din capitala Indiei, New Delhi. Meattle a început să lucreze la Insitutul Tehnologic și al Resurselor Energetice, lucrând la studiile începute de NASA pentru a descoperi o metodă de creștere a calității aerului.
În cadrul acestor studii, s-a descoperit că o serie de plante de apartament aparent banale au capacitatea de a purifica aerul poluat. Potrivit descoperirilor lui Meattle, 6 plante de apartament pot purifica aerul pentru o persoană.
Un aer curat nu numai că îți protejează sistemul imunitar și îți asigură o sănătate de fier, dar crește productivitatea cu 20%.
Cele mai eficiente plante purificatoare
Limba Soacrei (Sansevieria trifasciata)
Potrivit NASA, această plantă ocupă primul loc în topul plantelor purificatoare, eliminând 107 tipuri de poluanți ai aerului. Mai mult decât atât, această plantă produce o cantitate mare de oxigen așa că ideal ar fi să o țineți în dormitor pentru un somn odihnitor. Un alt avantaj al acestei plante este că e foarte ușor de întreținut. Ea se adaptează în orice condiții, nu are nevoie de prea multă apă și se descurcă și fără multă lumină naturală.
Iedera dracului (Epipremnum aureum)
Originară din Australia și Asia, această plantă este renumită pentru că atrage, potrivit superstițiilor, banii și prosperitatea în casa în care se află.
Dacă aduce sau nu bani nu putem afla, însă știm sigur că această plantă elimină compușii organici volatili care poluează aerul.
Această plantă trebuie udată zilnic și are nevoie de lumină abudentă. Ține copiii mici și animalele de companie departe de această plantă pentru că frunzele sale sunt toxice.
Crinul păcii (Spathiphyllum)
Compușii care provin din mobilă, electronice și produse de curățenie și poluează aerul sunt eliminați de această plantă.
Crinul păcii necesită apă o dată la 4-5 zile, dar are nevoie de lumină naturală așa că ideal ar fi să stea în drepul unei ferestre.