Prepara un quiche cu spanac si tofu, fara oua, care poate fi consumat atat cald cat si rece, la orice masa din zi.
Ingrediente pentru 8 portii
Pentru crusta:
- 1 ½ cana de faina integrala
- ½ cana de unt topit
- 1/3 cana de branza Cheddar sau parmezan
Pentru umplutura:
- 1 lingura de ghee/ ulei vegetal
- 1 ceapa tocata marunt
- 1 cana de conopida, taiata in florete
- 1 morcov, dat pe razatoare
- 1 cana de frunze de spanac maruntite
- 2 cani de tofu maruntit
- 2 linguri de tahini
- ½ cana de smantana
- 1 cana de branza rasa
- ½ lingurita de turmeric
- sare si piper, dupa gust
Citeste: REȚETĂ AYURVEDICĂ PENTRU IARNĂ: CHAI AROMAT
Acopera o tava rotunda cu hartie de copt. Prepara apoi aluatul amestecand faina, branza si untul topit. Adauga si putina apa, pana cand obtii un aluat moale. Asaza aluatul in tava, apasand bine cu degetele. Coace-l la 200 de grade Celsius, timp de 8-10 minute.
Pentru umplutura, caleste ceapa timp de 5 minute. Adauga apoi si conopida, si mai soteaza inca 5 minute. La final, adauga morcovul, amesteca bine, acopera tigaia si opreste focul.
Intr-un blender, amesteca tofu, tahini si smantana pana cand obtii un amestec omogen. Adauga sare si piper, branza rasa si tumericul, iar apoi pune acest amestec in tigaia cu legume calite, amestecand bine.
Toarna umplutura in tava rotunda, peste aluatul copt. Mai coace inca 30 de minute la 180 de grade Celsius, pana cand quieche-ul capata o nuanta auriu-maronie. Scoate apoi tava din cuptor si las-o 10 minute la temperatura camerei, inainte de servire.