Un preparat pe cat de usor de realizat, pe atat de usor de digerat, pe care il poti gati pentru masa de pranz, dar si pentru o cina usoara.
Ingrediente:
- ¼ castravete
- 1 ½ lingura de zahar brun
- sare, dupa gust
- 7 linguri de otet de orez
- 300 g de orez pentru sushi
- 3 vinete mari (750 g)
- 4 cepe verzi
- 1 lingura de seminte de susan
Citeste: PROTEINELE IN DIETA VEGETARIANA
Feliaza castravetele si pune-l intr-un bol. Adauga peste el un praf de sare, ½ lingura de zahar si 2 linguri de otet de orez, cu care vei masa castravetii. Scurge apoi otetul ramas peste castraveti.
Intre timp, clateste orezul si pune-l la fiert in 375 ml de apa. Acopera cratita in care fierbi orezul si lasa-l sa fiarba in jur de 25 de minute, la foc mic. Ia cratita de pe foc, dar mai las-o inca 20 de minute fara sa ridici capacul.
Pune apoi peste orez 4 linguri de otet de orez, o lingura de zahar si un praf de sare.
Incinge gratarul sau o tigaie de tip grill, taie vinetele felii si pune-le pe o folie de aluminiu, apoi asaza-le pe gratar. Coace-le in jur de 15 minute, apoi unge-le cu un amestec facut din lingura de otet de orez ramasa si o lingura de apa. Intoarce vinetele pe partea cealalta si mai coace-le inca 8-10 minute.
Citeste: GHEE, NECTARUL IN AYURVEDA – CE ESTE SI CUM SE PREPARA
In acest timp, prajeste semintele de susan intr-o tigaie, pana cand capata o nuanta aurie.
Pune orezul intr-un bol, apoi asaza feliile de vanata coapta pe patul de orez, asezoneaza-le cu semintele de susan prajite, dar si cu ceapa verde tocata marunt. Serveste preparatul alaturi de castravetii proaspeti, in otet.
*In luna februarie a anului 2018 se deschide Scoala de primavara Hatha Yoga Seva. Mai multe informatii gasesti aici, iar pentru inscrieri trimite mail la adresa hathayogaseva@gmail.com.