Andreea Mudaoar a fost un copil și o adolescentă tare bolnăvicioasă însă practica yoga i-a adus o vitalitate la care doar visa. Totodată i-a adus pace sufletească și profunzimea minții. Pratică yoga zilnic de 6 ani iar alături de colegii de la studioul unde predă lucrează la a expune yoga ca pe ceva universal, necesar omului modern, nu doar o poveste orientală.
Vezi aici colecția de perne de meditație YogasatShop
Mai multe despre Andreea în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:
Pentru mine yoga este o stare unică... sau, mai degrabă, o împletire între profunzime sufletească și viață trăită mai intens, frumos, plenar și sănătos ca oricând.
Așa, evident, ca „yoga” definește și practica tehnicilor yoghine, care, pentru mine a devenit un fel de duș zilnic al minții, corpului emoțional si mai ales energetic.
Uneori simt că am trăit două vieți în una: cea de până acum 7 ani și cea actuală. Fizic vorbind, am fost un copil și un adolescent foarte bolnăvicios...mult peste medie. Acum nu mai am alergii absolut deloc și răcesc maxim 1 dată pe an, câte 2 zile, fără febră.
Deși pe cântar am cam aceeași greutate, corpul meu s-a armonizat și am scăzut 1-2 măsuri la haine.
Am o vitalitate la care doar visam, tot ce trăiesc este mult mai intens, toate percepțiile. Totodată starea de pace sufletească și profunzimea în gândire și percepție au devenit ceva uzual, asta deși sunt o fire mai... iute, sa zicem. :) Si ce e cel mai fain e ca nu a fost nimic forțat. Toate au apărut cumva de la sine, pe măsură ce practicam și înțelegeam tot mai multe.
Practic yoga zilnic, de aproximativ 6 ani. Daca e o zi în care nu apuc să fac tehnici, măcar puțină meditație tot fac.
Eu, alături de colegii de la școala unde predau, lucrăm la a expune yoga ca pe ceva universal, necesar omului modern, nu doar o poveste orientala.
Cred ca yoga ar aduce schimbări enorme dacă ar fi inclusă în instituțiile de învățământ și la locurile de muncă. E unul dintre proiectele la care lucrăm cu tot sufletul!
Citește și: Diferența dintre yoga și pilates
Opinia mea e ca yoga, daca nu e pentru suflet, pentru stări, pentru tot ansamblul, atunci practica nu-și atinge scopul. Exclusiv pentru corpul fizic există o multitudine de alte sporturi minunate.
Sunt foarte mulți maeștrii și oameni deosebiți care mă inspira și trezesc în mine dorința de a fi mai bună și din India și din alte zone și chiar din Romania.
Dar mă consider o norocoasa pentru că încă mai pot avea parte de ghidarea directă a unui suflet cum n-am mai întâlnit decât prin cărți. Leonard Răduț este numele lui, și este îndrumătorul (maestrul) academiei Abheda.”
Namaste!