Acest preparat specific asiatic este extrem de hranitor, insa totodata usor de digerat. Datorita ghimbirului si portocalei care se regasesc in aceasta reteta, noodlesii cu portocala si susan fortifica sistemul imunitar si stimuleaza digestia.
Pentru a prepara 4 portii de noodles cu portocala si susan ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 lingurita de sos de soia
- coaja de la o portocala
- ½ cana de zeama de portocala
- ½ lingurita de ghimbir dat pe razatoare
- 3 lingurite de sirop de orez brun
- ½ lingurita de cuisoare macinate
- 2 lingurite de ulei de susan
- 1 lingura de otet de orez
- 3 morcovi taiati fasii
- 200 g de noodles din orez
Citeste: RETETA VEGETARIANA DE TOAMNA: GHIVECI CU NAUT SI QUINOA
Open configuration options
Open configuration options
Pentru sos ai nevoie de:
- 2 linguri de sos de soia
- 1 lingura de ulei de susan
- 1 lingura de sirop de orez
- 1.2 lingura de otet de orez
- 1 lingura de apa
- 3 linguri de seminte de susan trase la tigaie
Intr-un bol, amesteca zeama de portocala cu sosul de soia, ghimbirul ras, siropul de orez bun, cuisoarele, uleiul de susan si otetul de orez.
Citeste: REȚETĂ AYURVEDICĂ PENTRU IARNĂ: CHAI AROMAT
Pune, intr-o tigaie incinsa, fasiile de morcovi si soteaza-le alaturi de amestecul prealat in prealabil.
Intre timp, fierbe noodlesii respectand instructiunile de pe eticheta, scurge-i apoi transfera-i intr-un bol, peste care vei pune fasiile de morcovi sotate, alaturi de lichidul ramas in tigaie.
Intr-un bol de mici dimensiuni, amesteca ingredientele pentru sos. Foloseste apoi sosul obtinut pentru asezonarea noodlesilor.
*In luna februarie a anului 2018 se deschide Scoala de primavara Hatha Yoga Seva. Mai multe informatii gasesti aici, iar pentru inscrieri trimite mail la adresa hathayogaseva@gmail.com.