Swami Sivananda ne sfatuia astfel: “Mananca moderat ceea ce stii din propria experienta ca iti prieste si este usor de digerat. O dieta simpla este cea mai buna”. Asadar, astazi venim cu o propunere simpla si gustoasa: pilaf indian.
Citeste: TANDULODAKA – APA DE OREZ, REMEDIU PENTRU O SERIE DE AFECTIUNI
Pentru 4-5 portii ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 300 g de orez basmati
- 50 ml de ghee sau ulei vegetal
- 50 g de nuci de caju amruntite
- 1 lingurita de seminte de chimen
- o bucata de 2 cm de radacina de ghimbir, data pe razatoare
- 600 ml de apa calda
- 150 g de fasole pastai
- ½ lingurita de masala (amestec de condimente specific indian)
- 1 lingurita de sare
Spala bine orezul si lasa-l la inmuiat timp de 15-20 de minute. Scurge-l apoi bine, Intre timp, incinge uleiul sau ghee, la foc mic. Adauga in ulei nucile caju maruntite si soteaza-le pana cand capata o culoare aurie – apoi le poti scoate din tigaie.
Citeste: DESERT VEGAN: BUDINCA DE OREZ CU CAJU
Mareste intensitatea focului la mediu, apoi pune semintele de chimen, ghimbirul si gateste-le pana cand chimenul devine maroniu. Adauga orezul si amesteca bine. Dupa 2-3 minute, adauga apa, fasolea pastai, masala, dar si sarea. Lasa amestecul sa clocoteasca, apoi lasa focul mic si acopera tigaia cu un capac. Dupa 10-15 minute, sau cand apa se evapora si orezul este gatit, opreste focul si serveste imediat pilaful indian.