Daca vrei sa servesti ceva vegetarian delicios, aceasta reteta este ideala. Poate fi adaptata, astfel incat sa fie vegana, inlocuind lactatele de provenienta animale cu cele vegane. Poti adauga jumatate de avocado, transformat in pasta sau taiat, inainte sau dupa legume. Poti inlocui maioneza vegetala cu pasta de avocado sau cu iaurt cremos. Optional, poti adauga rosii, masline feliate, ciuperci. Reteta este pentru 4 portii.
CITESTE Bucatarul ayurvedic, reteta de supa de naut, cu toate cele sase gusturi
Ingrediente:
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 cana de ardei gras, taiat marunt, poate fi si rosu, si verde
- 1 cana de fasole neagra, poate fi de la conserva, spalata si scursa de apa
- ½ de cana de boabe de porumb , pot fi proaspete sau de la conserva
- ½ cana de ceapa, maruntita
- 1 lingurita de chimion
- 1 lingurita de chili pudra (ardei iute)
- sare si piper, dupa gust
- ¼ cana de frunze de coriandru
- 4 foi medii de tortilla sau lipii
- 2 cani de branza rasa (sau cascaval, mozarella, etc)
CITESTE Reteta de fatoush cu fenicul si sumac
Pentru sos:
- ¼ cana de smantana
- ¼ cana de maioneza vegetala, poate fi inlocuita cu aceeasi cantitate de smantana sau de iaurt cremos
- ¼ cana de coriandru maruntit
- sucul de la o jumatate de lamaie verde (lime)
- 1 lingurita de ulei de masline
- sare si piper, dupa gust
Preparare:
Se incalzeste o lingura de ulei de masline intr-o tigaie medie, la foc mediu-mare. Se adauga ardeii grasi, fasolea neagra, porumbul, ceapa, chimionul, pulberea de chili. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust, si se gateste 3-4 minute sau pana cand ardeii grasi si ceapa se inmoaie. Se inchide focul si se adauga coriandrul.
Intr-o alta tigaie, se asaza o foaie de tortilla sau o lipie si se incalzeste la foc mediu. Se presara deasupra branza rasa si jumatate din amestecul de legume gatite, apoi un alt strat de branza rasa. Se acopera cu o alta foaie de tortilla si se gateste, introrcandu-se si pe partea cealalta, pana cand foile de tortilla se rumenesc. Cam 3 minute se tin pe fiecare parte. Se repeta cu ingredientele ramase. Se taie si se serveste cu sos.