Raita, una dintre cele mai populare retete indiene Skip to main content
Raita, una dintre cele mai populare retete indiene

Raita este un iaurt cu condimente, una dintre cele mai populare si delicioase retete indiene. Seamana putin cu reteta traditionala de tzatziki grecesc. Se face din iaurt gros, compact, amestecat cu legume, fructe si condimente.

Una dintre variantele de raita este cu castravete ras, presarat cu chimion si boia iute. Este o reteta regasita frecvent in aproape toate casele din India. Asigura o buna portie de calciu si de proteine si este o mancare usoara.

CITESTE RETETE DE POST PE BAZA DE VERDETURI DE PRIMAVARA

Preparare:

Raita se prepara foarte usor, nu necesita efort. Totul depinde de calitatea iaurtului folosit. Cu cat este mai bun calitativ, cu atat mai gustoasa va fi raita, ca gust si consistenta. Se recomanda iaurtul foarte gras si cremos sau iaurtul de casa. Veganii pot folosi iaurt vegetal, facut din diferite soiuri de nuci, pentru reteta de raita.

Nu exista limite de imaginatie la preparare si combinarea ingredientelor, legume si fructe. Puteti alege ce va place mai mult sau ceea ce este de sezon. Puteti amesteca trei sau patru ingrediente pentru savoare si textura.

Sfat: alegeti ingrediente care dau senzatia de crantz si adaugati-le pentru o mai mare placere de a savura. De exemplu: castravete, morcov, ceapa, sfecla, rodie. Puteti adauga cartofi, rosii, ananas, mar, mago, papaya. Pentru condimentare, puteti alege coriandru si busuioc, boia iute, sare neagra. Alte ingrediente pot fi: nuca razuita de cocos, seminte de mustar, frunze de curry, chilli.

CITESTE RETETA VEGANA: CURRY CU NAUT SI COCOS

Raita cu ananas

raita ananas

Gustul dulce, savuros de raita va surprinde la felul principal de mancare. Se prepara usor si repede.

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 2 cani de ananas maruntit
  • 2 cani de iaurt gras si cremos
  • 2 lingurite de sare
  • ¼ de lingurita de piper negru macinat
  • 2 lingurite de chimion prajit si macinat
  • ¼ lingurita de boia iute
  • 2 linguri de frunze de coriandru tocate

Preparare:

Se bate iaurtul pana cand devine moale. Se adauga sarea, piperul, 1 lingurita de chimion, 1 lingurita de coriandru, si se amesteca bine. Se scurge ananasul de lichid in exces si se adauga in mixtura de iaurt. Se transfera intr-un bol si se garniseste cu restul de chimion, boia si frunze de coriandru. Se serveste rece.


 

Comenteaza cu Facebook