Daca ai adoptat o dieta vegana nu inseamna ca nu te mai poti bucura de un gratar in aer liber. Trebuie doar sa gasesti cateva retete pe gustul tau, care pot fi preparate pe gratar. De data asta iti venim in ajutor cu doua retete: un aperitiv si un fel principal, ideale pentru zilele de vara.
Citeste: RETETA VEGANA: CHIFTELE DE QUINOA IN SOS DE COCOS SI TURMERIC
Aperitiv: porumb pe gratar
Pentru a prepara doua portii ai nevoie de:
- 2 stiuleti de porumb
- 1/3 cana de maioneza vegana
- 1 mana de coriandru proaspat, maruntit
- 1/3 cana de pesmet
- 1 lingurita de zeama de lamaie
Incinge gratarul apoi asaza stiuletii de porumb si intoarce-i din cand in cand, mai ales daca observi ca devin maronii pe o parte.
Intre timp, amesteca maioneza vegana cu coriandrul, dar si cu zeama de lamaie. La final, ia porumbul de pe gratar si serveste-l cu maioneza vegana preparata, dar si cu pesmet presarat deasupra.
Fel principal: frigarui de legume
Ingrediente de care ai nevoie pentru 12 frigarui:
- 3 linguri de sos de soia
- 3 linguri de otet balsamic
- 1 lingurita de frunze de cimbru maruntite
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 dovlecel
- ½ ceapa rosie
- 2 rosii
- 1 vanata
- 8 ciuperci
Amesteca sosul de soia cu otetul balsamic, cu frunzele de cumbru si cu uleiul de masline.
Citeste: RETETA VEGANA: AVOCADO UMPLUT CU SALSA DE RODII
Taie apoi toate legumele felii de aceleasi dimensiuni. Pune-le apoi in marinada preparata anterior. La final, intinde legumele pe bete de frigarui si pune-le pe gratarul incins. Dupa 5-7 minute, ar trebui sa fie gata
Asaza frigaruile gatite intr-o farfurie si acopera-le cu marinada. Serveste-le imediat.