Tehnica simpla de echilibrare a organismului prin consumul de apa Skip to main content
Tehnica simpla de echilibrare a organismului prin consumul de apa

Apa are un rol esential in organism, aceasta fiind cea care elimina toxinele acumulate. Totodata, atunci cand este absorbita corect de catre organism, apa are urmatoarele calitati terapeutice:

  • Combate oboseala
  • Ofera stralucire pielii
  • Combate constipatia
  • Stimuleaza digestia
  • Racoreste organismul
  • Are efect antioxidant

Apa insa are toate aceste efecte terapeutice daca este absorbita asa cum trebuie de organism. Exista cateva metode care pot facilita absorbtia apei in tesuturi. Una dintre acestea consta in fierberea apei pentru obtinerea ushnodaka – apa fiarta. Se spune ca ushnodaka are o serie de efecte terapeutice atunci cand este consumata fie calda, fie racita, pe parcursul intregii zile. Aceasta combate refluxul gastroesofagian, accelereaza scaderea in greutate, detoxifica organismul si amelioreaza simptomele de raceala.

Citeste: TANDULODAKA – APA DE OREZ, REMEDIU PENTRU O SERIE DE AFECTIUNI

O alta metoda pentru a obtine o apa mai usor de absorbit de organism consta in adaugarea unor condimente si ierburi in apa, dupa ce o fierbem.

Atunci cand apa fierbe, calitatea acesteia este sporita. Condimentele interactioneaza direct cu moleculele de apa, modificand efectele pe care consumul acesteia la are asupra organismului.

Apa obisnuita ajunge la toate tesuturile din organism la 6 ore dupa consum, apa fiarta si racita ajunge la toate tesuturile in 3 ore, in timp ce apa fiarta cu condimente/ ierburi ajunge la toate tesuturile in mai putin de o ora si jumatate.

Poti consuma apa cea mai potrivita pentru tipul tau de organism:

Vata – apa care echilibreaza vata ar trebui aromatizata cu frunze de menta si cu seminte de fenicul. Apa se fierbe timp de 5 minute, apoi se adauga menta si feniculul si se pune apa intr-un termos. Se consuma calduta.

Citeste: APA JEERA, SECRETUL MEDICINEI AYURVEDICE

Pitta – pentru echilibrarea pitta, consuma apa cu seminte de fenicul, usturoi si boboci de trandafiri. Fierbe apa timp de 2 minute, ia-o de pe foc si adauga ingredientele mentionate. Strecoar-o si consum-o la temperatura camerei.

Kapha – apa care echilibreaza organismul de tip kapha contine busuioc, ghimbir, fenicul si chimion. Fierbe apa timp de 5 minute, apoi ia-o de pe foc si adauga ierburile. Consuma apa calduta, dupa ce o strecori.

 

 *Vrei sa iti imbunatatesti practica yoga si tehnicile de meditatie? Participa la o Bandhara - o zi intreaga de meditatie intensa si hatha yoga, sub indrumarea unui instructor cu experienta, gata sa iti arate ce sa faci pentru a evolua in practica ta. Mai multe informatii gasesti AICI.

Comenteaza cu Facebook