Un preparat apetisant, usor de gatit, insa totodata vegan si hranitor? Incearca reteta vegana de rulouri de vanata, umplute cu ricotta vegana, si nu vei regreta!
Pentru a prepera aceasta reteta ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 2 vinete curatate de coaja si taiate felii subtiri
- 2 linguri de ulei de masline
- sare si piper, dupa gust
- 1 cana de ricotta vegetala (de preferat din lapte de migdale)
- 2 linguei de busuioc proaspat, tocat marunt
- ½ lingura de zeama de lamaie
Ingrediente sos de rosii
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 conserva de rosii maruntite, in sos
- 2 catei de usturoi amruntiti
- ¼ lingurita de ardei rosu tocat marunt
- sare si piper
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Acopera o tava cu hartie de copt, apoi pune pe hartia de copt putin ulei de masline.
Citeste: RETETA VEGANA BOGATA FIER: SPANAC CU CRUTOANE SI MUGURI DE PIN
Unge ambele parti ale feliilor de vanata cu ulei de masline, acopera-le cu un praf de sare si piper si intinde-le in tava. Coace-le in jur de 25-30 de minute, pana cand se inmoaie.
Scoate apoi feliile de vanata din cuptor si lasa-le sa se raceasca.
Intre timp, incinge o lingura de ulei de masline intr-o tigaie, apoi soteaza usturoiul tocat si ardeiul rosu, alaturi de sare si piper. Dupa 30 de secunde, adauga in tigaie si rosiile tocate, alaturi de sosul din conserva. Dupa ce incepe sa fiarba, lasa focul mic si mai fierbe inca 15 minute, pana cand sosul de ingroasa.
Intr-un bol, amesteca ricotta cu busuiocul, zeama de lamaie, sare si piper.
Pune apoi sosul de rosii intr-o tava. Apoi, foloseste amestecul de ricotta pentru face rulourile din vanata. Foloseste o scobitoare pentru a fixa rulourile, daca acestea nu stau. Asaza toate rulourile in sosul de rosii din tava si coace-le in jur de 15-20 de minute.
Serveste rulourile calde, imediat ce le-ai scos din cuptor.