Meniu vegetarian pentru Craciun Skip to main content
Meniu vegetarian pentru Craciun

Urmezi o dieta vegetariana si nu stii ce preparate festive sa pui pe masa de Craciun? Ei bine, iti propunem un meniu festiv alcatuit din aperitiv, fel principal si desert, 100% vegetarian.

Aperitiv cu spanac si halloumi

aperitiv vegetarian

Pentru acest aperitiv gustos si usor de preparat ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 2 linguri de unt
  • 2 catei de usturoi maruntiti
  • 2 lingurite de pudra de curry
  • 160 g de spanac baby
  • 500 g de branza halloumi
  • 4 turte (naan)

Topeste, intr-o tigaie, untul, alaturi de usturoiul maruntit si pudra de curry. Marunteste spanacul si adauga-l in tigaie. Gateste pana cand spanacul se ofileste si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Taie branza halloumi cuburi si trage-o la tigaie pana cand capata o crusta aurie. Pune putin turtele intr-o tigaie de tip grill, apoi ia-le din tigaie si acopera-le cu spanacul gatit. Asaza cuburile de branza pe turte si apoi infige scobitori in fiecare cubulet de branza. Foloseste cutitul pentru a taia turta in functie de cuburile de branza si vei obtine un aperitiv gustos si aspectuos.

Citeste: SALATA DE SPARANGHEL CU DOVLECEL SI BRANZA FETA

Quiche cu branza de capra si spanac

quiche

Pentru aluat ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 225 g de faina integrala
  • 100 g unt
  • 1 ou batut + 1 ou batut pentru ungerea quiche-ului

Pentru umplutura ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1 ceapa maruntita
  • 1 lingura de ulei
  • 100 g de spanac
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 150 g branza de capra
  • putina nucsoara macinata

Intr-un bol, pune faina si sarea, apoi amesteca-le cu untul pana cand amestecul capata aspect de pesmet. Incorporeaza oul si 1-2 linguri de apa si vei obtine un amestec omogen. Lasa amestecul in frigider pret de 30 de minute.

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Asaza aluatul racit intr-o forma rotunda, de tarta, apoi unge-l cu ou batut.

Pentru umplutura, caleste ceapa in ulei si adauga apoi si spanacul. Dupa ce spanacul se ofileste, completeaza cu oul batut, laptele si branza de capra. Asezoneaza, daca vrei, umplutura cu putina nucsoara macinata.

Baga forma de tarta doar cu aluatul la cuptor si coace-o 5 minute. Scoate apoi tava si umple quieche-ul cu amestecul de branza de capra. Mai coace apoi 15 minute la aceasta temperatura, apoi scade temperatura si coace inca 25-30 de minute quiche-ul.

Citeste: DESERT AYURVEDIC DE SEZON: PARA IN CRUSTA CROCANTA CU GHIMBIR

Budinca de ciocolata, unt de arahide si avocado

budinca vegana

Ingredientele de care ai nevoie:

  • 2 avocado taiati pe jumatate si fara samburi
  • 1 banana mare, maruntita
  • 5 prune bine coapte
  • 6 linguri de lapte de migdale/ cocos
  • 2 linguri de unt de arahide
  • 3 linguri de pudra de cacao
  • 100 g de iaurt grecesc
  • 2 lingurite de sirop de artar sau miere
  • ciocolata neagra pentru decor

Foloseste blenderul pentru a transforma avocado intr-o pasta. Adauga banana, prunele, laptele de cocos, untul de arahide si pudra de cacao in blender. Daca textura e prea consistenta, poti completa cu putin lapte.

Imparte amestecul in 4 pahare de dimensiuni reduse. Amesteca iaurtul grecesc cu siropul de artar (miere) si acopera fiecare budinca cu acest amestec. La final, decoreaza cu ciocolata data pe razatoare si lasa budinca la frigider timp de o ora.

 

*In luna februarie a anului 2018 se deschide Scoala de primavara Hatha Yoga Seva. Mai multe informatii gasesti aici, iar pentru inscrieri trimite mail la adresa hathayogaseva@gmail.com.

Comenteaza cu Facebook