10 antibiotice naturale pe care le foloseau strămoșii noștri Skip to main content
10 antibiotice naturale pe care le foloseau strămoșii noștri

Pe vremuri, când nu existau antibiotice, oamenii foloseau “medicamentele” oferite de natură, ale căror proprietăți incredibile le neglijăm.

O serie de produse oferite de natură au efecte curative asupra organismului. Mai mult decât atât, spre deosebire de medicamentele de pe rafturile farmaciilor, care au o multime de reacții adverse, remediile naturiste nu fac niciun rău.

Mierea de albine

Proprietățile antibacteriene și antiinflamatoare ale mierii naturale fac din aceasta un aliat de preț pentru sănătate.

Pentru durerile în gât sau pentru tuse, dizolva puțină miere în apă călduță și bea acest amestec de 2-3 ori pe zi. Durerea va fi ameliorată după prima administrare, iar apoi va fi vindecată complet.

Turmericul

Turmericul are și el proprietăți antiinflamatoare puternice, dar și antiinfecțioase. Acest condiment de origine indiană inhibă dezvoltarea și multiplicarea stafilococului auriu, precum și pe cea a bacteriei E. coli.

Oțetul de mere

Antibiotic eficient, oțetul de mere poate fi folosit sub formă de gargară, dizolvat în apă călduță, pentru tratarea răcelii.

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos distruge bacteriile de la nivelul pielii, menținând-o sănătoasă și frumoasă.

Usturoiul

Usturoiul nu numai că luptă cu bacteriile toxice pe care le ingerăm, însă are și capacitatea de a reduce colesterolul “rau”.

Uleiul de oregano

Uleiul, dar și extractul de oregano, au efecte incredibile în combaterea bacteriilor intestinale și din stomac, printre care și E.coli.

Varza

Scorbutul, afecțiune ce apare din cauza lipsei de vitamina C, poate fi tratat prin consumul de varză. Varza era, pe vremuri, folosită și pentru tratarea tuberculozei.

Uleiurile esentiale

Indiferent de tipul de ulei esential, beneficiile acestuia pentru sanatate sunt dovedite de catre oamenii de știință prin nenumărate studii făcute în domeniu.

Extractul din seminte de grepfrut

Semințele de grepfrut sunt extrem de eficiente în lupta cu bacteriile ce pot pătrunde în organism.

Ardeiul iute

Capsaicina, substanța care oferă gustul iute ardeilor, are efecte curative, fiind un antibiotic natural puternic. Infecțiile vaginale de care pot suferi femeile sunt tratate cu succes prin consumul de ardei iute.

 

* Vino la YogaSat Festival si vei avea ocazia sa afli mai multe despre nutritie si sanatate, medicina ayurvedica si vindecare prin metode naturale. Mai multe informatii despre festival gasesti aici.  

Comenteaza cu Facebook