Bețișoarele parfumate sunt folosite din cele mai vechi timpuri, regăsite deseori în cultura hindusă, fiind menționate inclusiv în Atharvaveda și Rigveda. Practicantul hindus le folosește în ritualurile spirituale pentru a purifică aerul și aduce o aromă plăcută pentru zei.
Acestea sunt bastoane de bambus cu pastă de tămâie și ingrediente parfumate. De obicei, ingredientele parfumate sunt fabricate din masala. Deși puteți asocia termenul masala cu gătitul, acesta înseamnă pur și simplu un amestec de ingrediente măcinate. Pentru aceste ingrediente, unii producători folosesc principiile Ayurvedice și cele cinci elemente: eter (fructe - de ex. Anason stelat), apă (tulpini și ramuri de ex. - tămâie), pământ (rădăcini - de ex. Curcuma), foc (flori - de ex. Cuișoare) și aer (frunze - de ex. Patchouli).
Citește și: Aromaterapia sau stiinta mirosurilor tamaduitoare
Aromele naturale ale acestora pot ajuta la îmbunătățirea stării de spirit și vă pot ajuta mintea să se concentreze. Sunt considerate a avea puteri de vindecare care relaxează și calmează în mod natural. Odată ce efectul calmant are loc, se produce și o concentrație sporită.
Important! Aceste beneficii sunt aduse doar de bețișoarele parfumate naturale. Arderea bețișoarelor parfumate cu ingrediente chimice emite fum care conține particule, produse din gaze și alți compuși organici și provoacă poluarea aerului, boli ale căilor respiratorii și probleme de sănătate. Atunci când poluanții de fum sunt inhalați, acestea cauzează disfuncții ale căilor respiratorii.
Aromele bețișoarelor pot fi folosite pentru a declanșa anumite răspunsuri specifice. De exemplu: pentru relaxarea, a ajuta la un somn odihnitor, pentru concentrarea, pentru a stimula creativitatea sau pentru a crește motivația. Îți poți crea astfel propriul colțișor magic la tine acasă, folosind diverse arome care îți vor aduce numeroase beneficii.
Cele mai cunoscute și benefice arome ale bețișoarelor parfumate sunt:
Tămâia: are un efect calmant și relaxant. Sporește concentrarea și ajută mintea și corpul pentru practica yoga, meditație sau oricare altă practică spirituală. Tămaia este precum o ușă către spiritualitate. Poți crea o Karma bună luând un băț de tămâie și aprinzându-l ca ofrandă, fiind o modalitate simplă de a face ceva fără să ai așteptări și care îți ca aduce un sentiment de eliberare.
Lotus alb: reduce stresul și anxietate, sporește concentrarea fiind recomandat pentru practica meditativă. Aromele lotusului deschide și echilibrează chakrele, fiind simbolul purității și divinului din fiecare din noi. Este și un bun anti-alergic și antispastic.
Lemn de santal: relaxează, reduce stresul și anxietatea, precum și tensiunea arterială. Ajută mintea să se calmeze și să se concentreze, fiind ideal pentru practica yoga și a meditației. Purifică aerul și oferă un miros plăcut și relaxant.
Lavanda: ideală pentru un somn odihnitor. Mirosul acesteia oferă o stare de relaxare, fiind ideală și pentru introspecție sau pentru odihnă după o zi obositoare.
Patchouli: reduce depresia, anxietatea și oboseală psihică. Este recunoscut ca remediu împotriva stresului.
Trandafir: sporește creativitatea și concentrarea fiind recomandat în timpul activităților intelectuale intense. Reduce stresul și aduce o stare de spirit bună.
Pentru concentrare și practica meditativă: Rășină de Chihlimbar, Valeriană, Ienupăr, Lemn de Santal, Tămâie, Smirnă, Lemn de Agar, Tulsi, Lotus Alb și Lemn de Cedru.
Pentru sporirea creativității și motivație: Lemongrass, parfumurile de citrice, Geranium și Ylang-Ylang.
Pentru relaxarea și reducerea stresului și anxietății: Tămâie, Lemn de Santal, Lemn de Cedru, Lavandă
Namaste!
Vezi aici colecția de bețișoare naturale premiu de pe YogasatShop