Unt de dovleac - Gata în 20 de minute Skip to main content
borcan-unt-dovleac

Dovleacul este originar din America de Sud și a fost introdus în Europa la sfârșitul secolului al XVI-lea, iar prima rețeta de placintă cu dovleac se spune că ar fi aparut în perioada anilor 1621-1692, în America de Nord.

Citește și: Desert: Mar copt, umplut cu nuci si merisoare

Datorită conținutul bogat în vitamine și minerale, dovleacul joacă un rol important în menținerea sănătății. Iată care sunt câteva dintre beneficiile dovleacului:

  • Regleaza tensiunea arteriala 
  • Reduce riscul de apariție a diabetului 
  • Întareste sistemul imunitar
  • Ajută la îmbunătățirea vederii 
  • Stimulează pierderea în greutate 
  • Previne apariția bolilor cardiovasculare 
  • Ține colesterolul sub control 
  • Menține sanatatea aparatului urinar 
  • Ajută digestia

Îți recomandam un delicios unt de dovleac de care te poți bucura atât în alte rețete, cât ți simplu. Este gata în doar 20 de minute.

Ingrediente:

2 cutii de  piure de dovleac (nu umplutură de plăcintă cu dovleac)

2/3 cană zahăr de cocos sau zahăr brun

1/4 cană sirop de arțar 

1/2 cana suc de mere neîndulcit

1 lingură suc de lămâie

2 1/2 linguriță condiment plăcintă cu dovleac

1/2 linguriță de scorțișoară măcinată

1 vârf cuțit sare de mare

Mod de preparare:

Adăugați toate ingredientele într-o cratiță sau oală mare la foc mediu-mare și amestecați pentru a combina.

Odată ce începe să clocotească, reduceți căldura la minim și fierbeți la foc mic. Este important ca ingredientele să facă bule la suprafața, dacă nu fac prea multe, creșteți căldura la căldură medie-mică. Dacă clocotește prea puternic, reduceți căldura la minim.

Gătiți, neacoperit, timp de 15-20 de minute, amestecând ocazional.

Gustați și reglați condimentele după cum este necesar, adăugând mai mult zahăr de nucă de cocos sau sirop de arțar pentru dulceață, suc de lămâie pentru aciditate, scorțișoară sau condimente de plăcintă cu dovleac pentru a fi mai condimentat sau sare pentru a echilibra aromele.

Odată răcit complet, transferați-l într-un recipient mare din sticlă și păstrați-l în frigider timp de până la 2 săptămâni, uneori mai mult (în funcție de prospețimea ingredientelor).

Untul de dovleac este un plus delicios pentru bunătățile de toamnă, cum ar fi vafe, clătite, pâine de dovleac.

Bucurați-vă de acest unt direct de la frigider sau lăsați-l să se încălzească la temperatura camerei înainte de a fi adăugat în vafe sau clătite.

Poftă bună! 

Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga.
Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.

Comenteaza cu Facebook