Bautura racoritoare cu apa de trandafiri, sofran si fistic Skip to main content
Bautura racoritoare cu apa de trandafiri, sofran si fistic

Sofranul este cel mai scump condiment din lume, numit aurul rosu al gastronomiei si simbol al luminii in culturile si civilizatiile stravechi. Se povesteste ca Alexandru cel Mare facea baie in apa cu sofran spre a-si vindeca ranile de razboi. Pe vremea lui Hipocrate, sofranul era folosit pentru vindecarea a peste 90 de afectiuni. Condimentul s-a dovedit eficient in tratarea depresiei si in remisia unor tumori pancreatice. Are efect anticancerigen, sustine buna functionare a sistemului digestiv, ajuta memoria si imbunatateste respiratia.

CITESTE RETETE AYURVEDICE PENTRU ZILE TORIDE DE VARA

Apa de trandafiri, folosita intern, revigoreaza, energizeaza organismul, stimuleaza digestia, ajuta la detoxifiere. Cardamomul este antioxidant, antibacterian si antiinflamator.

Sofranul si trandafirul sunt sattvice si ajuta la concentrarea atentiei. Ambele ingrediente hranesc corpul, fara a solicita sistemul digestiv. Contribuie la intensificarea claritatii mentale.

Reteta bauturii din aceste ingrediente, combinate cu fistic, este recomandata mai ales dimineata. Racoreste, hidrateaza, tonifica si asigura un aport considerabil de nutrienti benefici organismului.

Ingrediente:

  • ½ cana de fistic crud, nesarat, hidratat peste noapte
  • 8-10 fire de sofran proaspat
  • ½ lingurita de cardamom
  • 2 linguri de sirop de agave
  • 2 lingurite de apa de trandafiri, pentru uz intern
  • 2 cani de apa purificata
  • Un praf de sare

CITESTE CUM SA TE RACORESTI IN ZILELE CANICULARE

Preparare:

Boabele intregi de fistic, fara coaja lemnoasa, se lasa peste noapte la hidratat. Se incalzeste apa purificata la foc mic, apoi se adauga sofranul si cardamomul. Se amesteca ingredientele. Se ia apa de pe foc si se lasa la racit. Se toarna apa in blender, impreuna cu boabele de fistic, si se mixeaza. Se serveste bautura la temperatura camerei sau usor racita. Se poate decora cu cateva fire de sofran si putina pudra de cardamom.

Comenteaza cu Facebook