Mai stiti supa de oase sau de pui, buna la toate, care li se servea bolnavilor pe vremuri, pentru insanatosire? Exista varianta vegetariana, iar beneficiile pentru sanatate sunt imense. E o licoare gustoasa, preparata ca o supa, care vindeca si hraneste. Este o adevarata alchimie culinara.
Centrul pentru Studii Nutritionale T.Colin Campbell considera aceasta licoare vegetariana minerala mult mai sanatoasa decat traditionala supa de pui sau de oase. Metalele grele si alte substante toxice, ingerate de animale, se depoziteaza adesea in tesutul lor gras si sunt prezente in supa de oase sau de pui. In plus, grasimea si proteinele animale nu sunt neaparat benefice pentru sanatatea noastra.
Algele marine, precum kombu, contin mult mai multe minerale decat orice alt aliment. Contin toate cele 56 de elemente esentiale pentru sanatatea umana. Kombu este o alga din familia algelor Kelp. Adauga savoare supelor. Algele uscate de Kombu se pastreaza uscate, intr-un loc uscat si racoros.
Licoarea minerala magica este o bautura anti cancer, care intareste sistemul imunitar si contribuie la vindecare. E plina de magneziu, potasiu si sodiu, avand efect rejuvenant si tonic.
CITESTE MENIU AYURVEDIC PENTRU O SĂPTĂMÂNĂ CURATIVĂ
Ingrediente pentru 6 portii:
- 6 morcovi, taiati in trei
- 3 cepe galbene, nedecojite, taiate bucati
- 1 praz, partile albe si verzi, taiate in trei
- 1 capatana de telina, inclusiv miezul, taiata in trei
- 4 cartofi rosii, taiati in sferturi
- 2 cartofi dulci nedecojiti, taiati in sferturi
- 1 ignama rosie nedecojita, taiata in sferturi
- 5 catei de usturoi nedecojiti, taiati jumatati
- ½ legatura de patrunjel proaspat
- 1 fasie de kombu (alga marina)
- 12 boabe de piper negru
- 4 boabe de ienupar sau ienibahar
- 2 foi de dafin
- 2 litri de apa rece, filtrata, fiarta si racita
- 1 lingurita de sare de mare
Preparare:
Se spala foarte bine toate legumele, inclusiv kombu. Intr-o oala mare, se adauga morcovii, cepele, prazul, telina, cartofii, cartofii dulci, ignama, usturoiul, patrunjelul, kombu, piperul, ienuparul sau ienibaharul si foile de dafin. Se umple oala cu apa, astfel incat sa ramana macar 5 cm pana la margine, se acopera cu capac si se aduce supa la punctul de fierbere.
Se da la o parte capacul, se lasa focul mic si se continua fierberea cel putin 2 ore. Pe masura ce supa se fierbe, o parte din apa se va evapora. Se adauga apa daca ii scade nivelul astfel incat sa iasa legumele afara. Se fierbe pana cand se simte savoarea deplina a gustului ingredientelor.
Se trece supa printr-o sita mare si se adauga sare dupa gust. Se lasa la racit licoarea rezultata, la temperatura camerei, inainte de a se da la frigider sau la congelator.
CITESTE CUM SE GATESTE KITCHARI, PREPARAT AYURVEDIC CURATIV
Timp de pregatire: 10 min.
Timp de preparare: 2-4 ore
Depozitare: la frigider 5-7 zile, la congelator pana la 4 luni
Calorii per portie: 45
Grasimi: 0 (zero saturate, zero nesaturate)
Carbohidrati: 11g
Proteine: 1g
Fibre: 2g
Sodiu: 140mg
Hatha Yoga Seva va invita la Yoga Psychology Seminar, un eveniment unic, sustinut de Swami Abhishek Chaitanya Giri Maharaj. Swami este cel mai tanar din ultima generatie de preoti hindusi Maha Mandaleshwar. Astazi, India mai are doar 80 de calugari care detin acest titlu si care transmit mai departe invatamintele stravechi autentice. Seminarul va avea loc in zilele de 6-7 aprilie 2019, la Ramada Bucharest Convention Center. Detalii pentru inscrieri aici.