Gazpacho cu rosii galbene sau portocale si piersici Skip to main content
Gazpacho cu rosii galbene sau portocale si piersici

O reteta usoara de vara, cu ingrediente de sezon, care necesita un timp scurt de preparare. Rosiile galbene sunt mai putin acide decat cele rosii. Sunt atat de savuroase incat le poti consuma in cantitati mari fara probleme. Poti pregati ingredientele retei cu o seara inainte si sa le mixezi cu mai putin de 10 minute inainte de servire.

Ingrediente pentru 4-6 portii

Crutoane:

- 1 lingura de ulei de masline extravirgin

- 3-4 felii subtiri de paine, taiate cubulete

- sare de mare si piper negru

Gazpacho:

- 4 portocale sau rosii galbene mari, tari si coapte, taiate grosier

- 6 frunze de busuioc plus inca o mana de busuioc pentru decor

- 1-2 catei de usturoi taiati grosier

- sare de mare

- 1 castravete fara samburi, decojit si taiat fin

- 455 grame de rosii, preferabil din specia heirloom, coapte si tari, taiate fin

-1 ceapa rosie mica taiata fin (optional)

- 1 ardei rosu sau galben taiat fin

- 2 piersici, coapte si tari, decojite si taiate marunt

- ulei de masline extravirgin pentru pulverizare

- piper negru

CITESTE SUPA AYURVEDICA PENTRU ECHILIBRAT MULADHARA

Preparare

Crutoane:

Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mica, la foc mediu. Se inmoaie cuburile de paine in ulei si se intorc pe ambele parti, pentru a se praji uniform, timp de aproximativ 4 minute. Se asezoneaza cu sare si piper. Se transfera pe o farfurie si se lasa la racit. Crutoanele se pot prepara cu o zi inainte si se pot depozita intr-un recipient inchis ermetic.

Gazpacho:

Se amesteca rosiile (sau portocalele), busuiocul si usturoiul, intr-un bol mare si se asezoneaza cu sare. Se acopera si se lasa la frigider timp de 30 de minute. Se pun la racit in frigider inclusiv bolurile in care se va servi gazpacho.

Se scoate de la frigider amestecul, din care se inlatura frunzele de busuioc. Se transfera amestecul intr-un blender sau se foloseste un blender vertical pentru a procesa mixtura timp de 2-3 minute. Supa gazpacho se serveste in bolurile racite si se garnisteste in mijlocul bolului cu castravete, rosii heirloom, ceapa, ardei si piersici. Se pun deasupra frunzele de busuioc  si crutoanele. Se stropeste cu ulei de masline si se asezoneaza cu sare si piper. Se serveste rece sau la temperatura camerei.

CITESTE RAITA, UNA DINTRE CELE MAI POPULARE RETETE INDIENE

Informatii nutritionale

Crutoane

Calorii: 326

Grasimi: 5 g

Carbohidrati: 58 g

Proteine: 12 g

Zaharuri: 5 g

Gazpacho

Calorii: 142

Grasimi: 6 g

Carbohidrati: 21 g

Proteine: 4 g

Zaharuri: 11 g

Comenteaza cu Facebook