Frica apare atunci când uităm că dragostea este singurul adevăr. Se întâmplă însă adesea să uităm că pașii ne sunt ghidați de către divinitate și că nu avem de ce să ne temem.
Temerile ne țin pe loc, ne umbresc șansele și fericirea așa că trebuie să învățăm să le ținem sub control – Iată 4 pași care te ajută să dai uitării teama!
Conștientizează-ți frica
În primul rând, conștientizarea unei probleme este primul pas către rezolvarea sa. Concentrează-ți deci atenția asupra fricii resimțite și încearcă să îi descoperi cauza și motivele, apoi încearcă să localizezi temerile în corp. Fiind foarte atentă la frică, vei realiza că aceasta vine din exterior, nu face parte din tine, deci o poți opri.
Acceptă frica
Orice sentiment de teama are, de fapt, intenția de a te proteja. Atunci când creierul simte existența unui pericol, resimțim frica. Odată ce înțelegi că nu îți poate face rău, de fapt își dorește chiar să îți facă bine, o poți îmbrățișa, iar ea se va estompa treptat.
Înțelege-i semnalele și reformulează povestea
De fiecare data, spaima încearcă să îți spună o poveste. Fie că îți este teamă de o ședință importantă și frica îți spune că vei da greș, fie că ești urmărit de cineva și frica apare pentru a te porteja de un pericol de moarte, important este să îi înțelegi povestea. După ce vei înțelege ce mesaj îți transmite frica, vei putea analiza povestea la rece și îi vei putea oferi contraargumente.
Folosește o mantra
Creează-ți propria mantra împotriva temerilor și repet-o zilnic, pentru a te asigura că ți se întipărește în memorie. Spre exemplu, îți poți spune: “Frica nu există, doar dragostea este reală.”