In serile reci de toamna, o budinca cu aroma intensa de cocos este mai mult decat binevenita. Prepara aceasta budinca pentru cei dragi si vei primi numai aprecieri.
Ingrediente:
- 1 cana de quinoa
- 4 cani de lapte de cocos
- 1/4 cana de miere
- 1 lingurita de esenta de vanilie
- 1 lingurita de scortisoara macinata
- 1 lingurita de sare
- ¼ cana de fulgi de cocos trasi la tigaie
Citeste: DESERT AYURVEDIC DE SEZON: PARA IN CRUSTA CROCANTA CU GHIMBIR
Clateste quinoa pentru a inlatura gustul amar produs de saponine. Pune quinoa intr-o cratita, alaturi de laptele de cocos, miere, esenta de vanilie, scortisoara si sare. Porneste focul si lasa sa fiarba.
Dupa ce laptele da in clocot, lasa focul la minimum, amesteca bine si apoi pune capac peste cratita. Lasa la fiert 20 de minute.
Opreste apoi focul, pune quinoa in boluri si asezoneaza cu fulgii de cocos trasi la tigaie. Poti consuma quinoa calda sau o poti lasa la racit in frigider pret de cateva ore inainte de consum.