Will Johnson, specialist în limbajul non-verbal e de părere că “În momentul în care contactul vizual este menținut de către două persoane, un circuit energetic invizibil este stabilit între cei doi, circuit care dizolvă barierele ce îi separă, apropiindu-i într-un soi de uniune spirituală.”
Puterea contactului vizual este mult mai mare decât ai crede așa că, stăpânind-o, vei reuși să ai o comunicare reușită chiar și cu persoanele cu care nu ești pe aceeași lungime de undă.
Fă și tu un test simplu pentru a descoperi puterea contactului vizual. Atunci când ai o discuție în contradictoriu cu cineva, provoacă persoana respectivă să mențineți contactul vizual preț de 5 minute, fără să vorbiți. Vei vedea cum, după cele 5 minute, niciunul dintre voi nu va avea chef să se contrazică și va accepta opinia celuilalt.
Știai că…?
Atunci când vine vorba despre dragoste, contactul vizual este esențial. Când doi îndrăgostiți se privesc în ochi, bătăile inimilor li se sincronizează.
De asemenea, atunci când privești în ochi o persoană pe care o iubești, pupilele ți se dilată cu 50%.
Când îți privești în ochi noul iubit, partea din creier care se ocupă cu critica devine inactivă.
Totodată, persoanele cu pupilele dilatate devin instantaneu mai atrăgătoare pentru persoanele de sex opus.
Partenerii care au o conexiune puternică păstrează contactul vizual pentru o perioadă îndelungată, spre deosebire de cei care nu au o legătură atât de puternică.
Oamenii care au o vedere fără cusur, au șanse mai mari să se îndrăgostească la prima vedere, spre deosebire de cei cu probleme de vedere.
Este greșit să crezi că cineva nu te place pentru că nu se uită în ochii tăi – evitarea contactului vizual este, de multe ori, un semn de nesiguranță.
Studiile au dovedit că persoanele care nu se cunosc, dar sunt obligate să vorbească în timp ce păstrează contactul vizual, au șanse crescute cu 60% să se placă și chiar să dezvolte o conexiune emoțională puternică.
Persoanele cu o simetrie perfectă a ochilor sunt cu 80% mai atractive, așa că, dacă sprâncenele tale nu sunt perfect simetrice, ar trebui să lucrezi la asta.
Contactul vizual dintre străini, inițiat și menținut în situațiile periculoase, determină oamenii să se îndrăgostească rapid. Acest lucru ar putea explica atașamentul victimei față de “călăul” din sindromul Stockholm.
Ochii care sclipesc trădează emoții puternice sau victorie. Pe de altă parte, privirea îndreptată către podea semnifică modestie sau chiar rușine. Sprâncenele arcuite indică interes sporit.