Ai dureri inexplicabile de spate, de genunchi sau de umeri? Orice gând emite mintea se concretizează, într-un fel sau altul, la nivel fizic si așa apar durerile. Organismul elibereaza diverse substanțe chimice în funcție de starea pe care o avem. Așadar, dacă avem o stare de bine, creierul plusează cu hormoni ai fericirii, iar dacă suntem încordați, creierul eliberează cortizol, hormon al stresului, accetuând starea deja neplăcută. Mintea și corpul se află într-o strânsă legătură, influențându-se reciproc. Fiecare emoție resimțită și experiență trăită este stocată în memoria fiecărei celule.
Corpul iti transmite, prin durerile pe care le ai, că sunt anumite probleme de natură emoțională. Iată ce probleme emoționale declanșează următoarele dureri:
- Ceafă – durerile din zona cefei pot indica încăpățânare, inflexibilitate și refuzul de a privi lucrurile și din alt unghi.
- Umeri – dacă apar dureri la nivelul umerilor, e posibil să te simți copleșit de greutățile pe care le ai.
- Coloana vertebrală – durerile din partea de sus a coloanei trădează lipsa unui sprijin emoțional, durerile din partea de mijloc a coloanei trădează vină și resentimente în timp ce durerile din partea de jos a coloanei dau de gol teama de bani, mai exact de lipsa acestora.
- Coate – durerile de coate apar atunci când ne confruntăm cu necesitatea de a accepta schimbarea în viețile noastre.
- Șolduri – durerile din zona șoldurilor trădeaza teama de a lua decizii importante.
- Genunchi – durerile de genunchi apar din cauza unui ego prea accentuat. Inflexibilitatea și încăpățânarea stau la baza apariției acestor dureri.
- Glezne – durerile de glezne apar odată cu senzația de vină, dar și cu refuzul de a fi fericit ori de a simți plăcere.
Pe lângă dureri, există și o serie de simptome care indică, de asemenea, anumite probleme de natură emoțională:
Slăbiciune – nevoie de repaus mental
Pierderea echilibrului – gânduri și trăiri contradictorii
Amorțeli la nivelul membrelor – gândire prea rigidă