Yoghi Bhajan, unul dintre marii maeștri ai Kundalini yoga, susținea că alimentația este extrem de importantă în practica yoga. Încearcă și tu două rețete vegetariene recomandate de acesta!
Instructorul a publicat, în cartea sa “The Teachings of Yoghi Bhajan, o rețetă de chilli vegetarian indicată pentru adepții practicii yoga.
Pentru a prepara prima dintre cele două rețete vegetariene ai nevoie de:
- 2 conserve de fasole roșie, cu tot cu zeamă
- 2 conserve de roșii
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 ceapă roșie tocată
- 1 ardei gras galben, tocat
- 1 morcov, tocat
- 1 cană de ciuperci tocate
- 1 legătură de coriandru proaspăt
- 2 lingurițe de pudră de usturoi
- 1 linguriță de boabe de piper
- 2 lingurițe de chimion
- 1 linguriță de pudră de ceapă
- 2 lingurițe de piper cayenne
- ¼ linguriță de scorțișoară
- 1 linguriță de miere
- 230 grame de smântână
- Pune tigaia pe foc și las-o să se încingă. Adaugă apoi fasolea din conserve și roșiile și lasă-le să fiarbă la foc mic.
- Într-o altă togaie, călește împreună ceapa, ardeiul gras, morcovul și ciupercile. Asezonează-le cu toate condimentele și oprește focul.
- Adaugă legumele sotate peste fasole și roșii, amestecă bine și lasă să fiarbă, la foc mic, 1 oră, 2, amestecând ocazional. Dacă e necesar, adaugă din când în când puțină apă.
- Servește chilli cu smântână deasupra și cu puțin coriandru proaspăt.
O porție de chilli vegetarian are 215 calorii, 8 grame de grăsimi, 10 grame de proteine, 26 de grame de carbohidrați, 11 grame de fibre și 282 mg de sodiu.
Dacă vrei și un desert, Yoghi Bhajan îți recomandă clătitele cu țelină. Pentru acestea ai nevoie de:
- ½ linguriță de chimen
- ½ linguriță de oregano
- ½ linguriță de chimion
- ½ linguriță de piper negru
- ½ linguriță de semințe de țelină
- 1 cană de făină integrală
- ½ linguriță de sare
Amestecă toate ingredientele într-un bol, adăugând apă pentru a obține un aluat de clătite, pe care îl vei găti apoi într-o tigaie antiaderentă. Servește clătitele cu iaurt, smânână sau miere.