Prepara un risotto, insa nu din orez, ci din arpacas. Gustul acestui preparat te va surprinde in mod placut asa ca da-i o sansa. Fibrele din arpacas vor mentine senzatia de satietate pentru o perioada indelungata, in timp ce spanacul va asigura necesarul de fier.
Pentru a prepara acest risotto ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 lingura de ulei de masline
- 2 cepe frantuzesti tocate marunt
- 1 catel de usturoi maruntit
- 1 lingura de frunze proaspete de cimbru, tocate marunt
- 300 g de ciuperci, taiate felii
- 300 g de arpacas
- 200 ml de apa
- 1 litru de supa de legume
- 200 g de spanac
- 40 g de parmezan vegan
Citeste: DESERT AYURVEDIC DE SEZON: PARA IN CRUSTA CROCANTA CU GHIMBIR
Incinge uleiul intr-o tigaie, apoi caleste ceapa in jur de 6-7 minute. Adauga apoi si usturoiul, alaturi de cimbru si ciuperci, si lasa-le sa se gateasca 5 minute, inainte de a adauga arpacasul. Amesteca viguros, apoi completeaza cu cei 200 ml de apa. Dupa ce apa se evapora aproape de tot, pune supa de legume si gateste risotto-ul la foc mic, amestecand ocazional, timp de 45-50 de minute. Adauga spanacul si parmezanul, iar dupa alte 5 minute, opreste focul.
Serveste risotto-ul asezonat cu ierburi aromatice, sare si piper.