Prepara o tocana vegana satioasa, pe care o poti servi atat la masa de pranz, cat si pe post de cina.
Ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara 4 portii sunt:
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 ceapa maruntita
- 1 ½ lingurita de chimion
- ½ lingurita de ghimbir
- sare si pieper dupa gust
- 30 g de rosii intregi, la conserva
- 45 g de naut la conserva, spalat bine
- ½ cana de stafide
- 150 g de spanac maruntit
- 1 cana de cuscus
Citeste: RETETA AYURVEDICA: CARTOFI DULCI CU VARZA KALE SI GHIMBIR
Incinge uleiul intr-o tigaie, la foc mediu. Caleste ceapa, amestecand incontinuu timp de 5 minute. Adauga chimionul, ghimbirul, sarea, piperul si amesteca bine. Dupa inca 1 minut, pune in tigaie si rosiile zdrobite usor cu furculita, precum si sucul de rosii ramas in conserva. Completeaza cu nautul, conopida, stafidele si ½ cana de apa. Lasa apoi focul la minimum si gateste tocana timp de 15-20 de minute.
Dupa cele 20 de minute, incorporeaza si spanacul, pe care il vei gati 2-3 minute apoi vei opri focul.
Intre timp, pune cuscus-ul intr-un bol si pune peste apa fierbinte, apoi acopera cu un capac bolul. Dupa alte 5 minute, foloseste o furculita pentru a imprastia cuscus-ul si serveste-l alaturi de tocana preparata deja.
*Vrei sa iti imbunatatesti respiratia? Suferi de rinita sau sinuzita? Vino la workshopul Jala Neti pentru a invata cum sa iti cureti si purifici caile nazale. Mai multe informatii gasesti AICI.
**Vrei sa iti imbunatatesti practica yoga si tehnicile de meditatie? Participa la o Bandhara - o zi intreaga de meditatie intensa si hatha yoga, sub indrumarea unui instructor cu experienta, gata sa iti arate ce sa faci pentru a evolua in practica ta. Mai multe informatii gasesti AICI.