Reteta vegana: tocana cu conopida, naut si cuscus Skip to main content
Reteta vegana: tocana cu conopida, naut si cuscus

Prepara o tocana vegana satioasa, pe care o poti servi atat la masa de pranz, cat si pe post de cina.

Ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara 4 portii sunt:

  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa maruntita
  • 1 ½ lingurita de chimion
  • ½ lingurita de ghimbir
  • sare si pieper dupa gust
  • 30 g de rosii intregi, la conserva
  • 45 g de naut la conserva, spalat bine
  • ½ cana de stafide
  • 150 g de spanac maruntit
  • 1 cana de cuscus

Citeste: RETETA AYURVEDICA: CARTOFI DULCI CU VARZA KALE SI GHIMBIR

Incinge uleiul intr-o tigaie, la foc mediu. Caleste ceapa, amestecand incontinuu timp de 5 minute. Adauga chimionul, ghimbirul, sarea, piperul si amesteca bine. Dupa inca 1 minut, pune in tigaie si rosiile zdrobite usor cu furculita, precum si sucul de rosii ramas in conserva. Completeaza cu nautul, conopida, stafidele si ½ cana de apa. Lasa apoi focul la minimum si gateste tocana timp de 15-20 de minute.

Dupa cele 20 de minute, incorporeaza si spanacul, pe care il vei gati 2-3 minute apoi vei opri focul.

Intre timp, pune cuscus-ul intr-un bol si pune peste apa fierbinte, apoi acopera cu un capac bolul. Dupa alte 5 minute, foloseste o furculita pentru a imprastia cuscus-ul si serveste-l alaturi de tocana preparata deja.

 

*Vrei sa iti imbunatatesti respiratia? Suferi de rinita sau sinuzita? Vino la workshopul Jala Neti pentru a invata cum sa iti cureti si purifici caile nazale. Mai multe informatii gasesti AICI.

**Vrei sa iti imbunatatesti practica yoga si tehnicile de meditatie? Participa la o Bandhara - o zi intreaga de meditatie intensa si hatha yoga, sub indrumarea unui instructor cu experienta, gata sa iti arate ce sa faci pentru a evolua in practica ta. Mai multe informatii gasesti AICI.

Comenteaza cu Facebook