O serie de plante medicinale pot fi folosite pentru tratarea sau ameliorarea multor afectiuni. Poti cultiva chiar tu, acasa, in gradina ori in ghiveci, plante cu proprietati curative.
Musetelul – ceaiul de musetel amelioreaza indigestia, anxietatea si iritatiile ce apar la nivel cutanat.
Busuiocul – aceasta planta amelioreaza flatulenta, trateaza lipsa apetitului, dar este eficienta si pentru cicatrizarea taieturilor si ranilor de la nivelul pielii.
Echinaceea – planta medicinala cu efecte puternice, echinaceea trateaza raceala si intareste totodata sistemul imunitar.
Lavanda – mirosul de lavanda are efecte calmante, de folos in caz de anxietate, insomnie ori depresie. Totodata, folosita pe post de compresa, lavanda amelioreaza durerile si functioneaza precum un antiseptic natural.
Patrunjelul – bogat in nutrienti valorosi, patrunjelul este eficient in tratarea flatulentei si a respiratiei urat mirositoare.
Menta – durerile de cap pot fi ameliorate cu ceai de menta, dar si cu comprese de menta aplicate pe tample. De asemenea, acest ceai stimuleaza digestia si previne flatulenta.
Rozmarinul – imbunatateste memoria, concentrarea si cobate starile de indispozitie.
Salvia –denumirea latineasca a salviei inseamna, de fapt, “a vindeca”. Asadar, salvia a fost folosita, in prima faza, pentru proprietatile sale medicinale, abia apoi fiind introdusa in arta culinara. Salvia trateaza inflamatiile din gat si din cavitatea bucala.
Cimbrul – timolul, substanta activa din cimbru, are efecte antiseptice. Daca suferi de tuse, congestie nazala, indigestie sau flatulenta – cimbrul te va ajuta.
Galbenelele – acestea trateaza problemele de apar la nivel cutanat, incepand de la arsuri solare si pana la acnee, iritatii sau rani.