Mala este un cuvânt sanscrit, care înseamnă ghirlandă. Este formată din 108 mărgele, care se termină cu o mărgea suplimentară cunoscută sub numele de master dab – „mărgea guru”, al 109-lea dab al șirului, care de obicei este mai mare decât restul, fiind indicatorul pentru începutul și finalul cântării unei mantre.
Comanda aici mala 108 semințe de lotus
Purtarea unei male poate să ofere claritate mentală, protecție Divină și îmbunătățește starea de sănătate, fiind în același timp și un semn de onoare față de Creație și de puterea creației din interiorul tău, care te susține în manifestarea intențiilor tale.
De asemenea, purtarea malei ne poate să ne reamintim pe parcursul zilei de respectare normelor etice și morale Yama și Nyama, cât și de starea de gratitudine, recunoștință și devoțiune față de Divinitate. Astfel, purtarea malei poate fi talismanul care îți aduce sentimente înalte, îți oferă protecție și îți îmbunătățește stare de spirit generală.
Este folosită și în practica meditativă japa, precum și în tehnicile meditative pranayama. Practic, se inspiră pe o mărgea, se expiră pe următoarea mărgea a malei. Această practică începe și se termină cu perla guru.
Purtarea mărgelei de mala îți poate aminti și de intențiile tale. În timpul practicării asanelor așeză mala pe covorul tău de yoga ca o odă de inspirație și susținere pentru intențiile tale. De asemenea, pot fi purtate și ca element vestimentar.
Malele sunt fabricate dintr-o varietate de materiale, inclusiv lemn, semințe, pietre, perle și cristale, fiecare având un impact diferit.
Mala din semințe de lotus.
Floarea de lotus este un simbol al creșterii spirituale și al capacității de a depăși obstacolele pe calea iluminării datorită naturii sale adevărate. Crește în apele noroioase într-o floare frumoasă. Când plouă, picăturile nu se lipesc de petale, ci cad mai degrabă liniștit înapoi în apă. Lotusul își menține pacea, frumusețea și puritatea prin toate obstacolele cu care se confruntă. Nu se lasă distras de lumea exterioară. Acest lucru ne reamintește de sensul vieții: ridicarea și înflorirea deasupra zgomotului pentru a obține iluminarea.
Potrivit hinduismului, lotusul, în special lotusul alb, este asociat cu frumusețea, fertilitatea, prosperitatea, spiritualitatea și eternitatea.
Semințele de lotus simbolizează creșterea spirituală și abilitatea de a trece peste obstacolele întâlnite pe drumul iluminării. Este folosită adesea în practica recitării mantrelor lui Maha Lakshmi, în semn de venerație și pentru a aduce prosperitatea spirituală.
Citește despre: Semnificația Numărului 108 în hinduism
Lakshmi, zeița prosperității și a bogăției este soția loială a lui Vishnu. Cea mai veche literatură vedică o numește Sri și s-a dezvoltat ulterior sub numele de Lakshmi. Numele ei s-a dezvoltat din sanscrita timpurie și înseamnă „țel” și „reprezintă scopul vieții care include prosperitatea lumească și spirituală”. Lakshmi sau Sri este considerată ca fiind „zeița supremă”.
Image
Zeița divină Lakshmi este descrisă în Vede ca zeița bogăției, prosperității, averii, puterii și este întruchiparea iubirii și frumuseții. În textele antice tantrice a fost numită Maha-Lakshmi, zeița supremă, iar în textele Pancharatra este considerată rădăcina întregii creații.
Lakshmi este puterea divină care transformă visele în realitate. Ea este prakriti, creația perfectă: o natură autosusținută și autonomă. Ea este maia, iluzia încântătoare, expresia divinității care face viața ușoară, deci merită trăită. Ea este shakti, energie nemărginită și abundentă.
A o venera înseamnă a te bucura de minunile vieții.
Purtarea semințelor de lotus sacre promovează spiritualitatea și prosperitatea, bucuria și frumusețea vieții.