De început de an vă recomandăm un delicios Quiche vegan, potrivit atât pentru masa de prânz cât și pentru cina.
Vezi aici colecția de lumânări parfumate premium YogasatShop.ro
Ingrediente.
Pentru crustă:
- 1 lingură de in măcinat + 3 linguri de apă, amestecate împreună
- 1 cană de migdale întregi, măcinate în făină
- 1 cană ovăz laminat fără gluten sau crupe de hrișcă, măcinate în făină
- 1 lingurita patrunjel uscat
- 1 linguriță de oregano uscat
- 1/2 linguriță sare kosher
- 1 lingură ulei de cocos sau ulei de măsline
- 1-2,5 linguri de apă, după cum este necesar
Pentru quiche:
- 250 g tofu ferm
- 1 lingura ulei de cocos sau ulei de masline
- 1 praz sau ceapă galbenă, feliată subțire
- 3 căței de usturoi mari, tocați
- 3 cești ciuperci, feliate
- 1/2 cană ceapa verde, tocată mărunt
- 1/2 cană de frunze proaspete de busuioc, tocate mărunt
- 1/3 cană de roșii uscate, tăiate mărunt
- 1 cană baby spanac
- 2 linguri de drojdie inactivă
- 1 linguriță de oregano uscat
- 3 / 4-1 linguriță sare de mare cu bob fin
- Piper negru, după gust
- Fulgi de ardei roșu, după gust
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180 grade C și ungeți ușor o tigaie rotundă de 25 cm. Alternativ, puteți utiliza un vas de plăcintă de sticlă de 22 cm.
Citește și: Bucatarul ayurvedic: reteta de orez salbatic, cu toate cele sase gusturi
Înveliți tofu clătit în câteva prosoape de ceai. Așezați câteva cărți deasupra pentru a apăsa ușor apa în timp ce pregătiți crusta.
Pentru crustă: amestecați amestecul de in și apă într-un castron mic și lăsați-l deoparte, astfel încât să se poată gelifica.
Într-un castron mare, amestecați împreună făina de migdale, făina de ovăz (sau făina de hrișcă), pătrunjelul, oregano și sarea.
Se adaugă amestecul de in și uleiul. Se amestecă până se combină în cea mai mare parte, adăugând apa rămasă până când aluatul este lipicios (aproximativ consistența aluatului pentru biscuiți). Aluatul trebuie să se lipească când îl apăsați între degete.
Fărâmițați aluatul uniform peste baza cratiței (sau vasului pentru plăcinte). Începând de la centrul tigaiei, apăsați amestecul în mod uniform în tigaie, lucrându-vă drumul spre exterior și în sus pe laturile tigaiei. Introduceți câteva găuri de furcă în aluat, astfel încât aerul să poată scăpa.
Coaceți crusta la 160 grade timp de 13-16 minute, sau până când este ușor aurie și fermă la atingere. Lăsați deoparte să se răcească în timp ce terminați de pregătit umplutura. Măriți temperatura cuptorului la 180 grade.
Pentru umplere: rupeți blocul de tofu în 4 bucăți și adăugați-l în robotul de bucătărie. Blenduiți tofu-ul până când este omogen și cremos. Dacă nu devine cremos, adăugați un strop mic de lapte de migdale pentru a-l ajuta.
Într-o tigaie, adăugați ulei și sotați prazul (sau ceapa) și usturoiul la foc mediu pentru câteva minute. Se amestecă ciupercile, se condimentează cu sare și se fierbe la foc mediu-mare până când scade apa din lăsată de ciuperci, aproximativ 10-12 minute. Se amestecă ierburile, roșiile uscate, spanacul, drojdia inactivă, oregano, sare, piper și fulgi de ardei roșu până se combină. Gătiți pana când spanacul este gata.
În cele din urmă, scoateți-l de pe foc și amestecați tofu-ul prelucrat până când se combină bine. Condimentați după gust.
Coaceți quiche, neacoperit, la 180 grade timp de 33-37 minute, până când quiche-ul este ferm la atingere. Pentru cele mai bune rezultate, răciți quiche-ul timp de 15-20 de minute pe un raft de răcire înainte de a încerca să feliați. Crusta se poate sfărâma ușor atunci când este tăiată felii calde.
Înfășurați resturile și dați-le la frigider timp de 3-4 zile.
Poftă bună!