Vinetele Parmigiana sunt extrem de populare în întreaga lume și pentru un motiv bun! Sunt incredibil de gustoase! Rețeta este vegetariană, însa noi mai jos am ales varianta vegană (de post), fară oua sau lactate.
Rețeta autentica de Melanzzane alla Parmigiana este făcută simplu din felii de vânătă, coapte în straturi într-o tavă alături de multa brânză, condimente și sos marinara. Rețeta are origini Siciliene și multe versiuni, atât cu carne cât și cu alte legume.
Ingrediente:
3 vinete medii
3 cepe medii
750 ml suc de rosii cu tot cu pulpa
1 cățel de usturoi
busuioc, sare, piper
1 pachet felii de brânza vegana
Citește și: Reteta vegana: Rulouri de vanata, umplute cu ricotta
Mod de preparate:
Vinetele
Se taie vinetele in felii de 40-50 mm se sărează și se lasă pentru 5-10 minute. Se șterg vinetele cu un prosop de hârtie după care se coc într-o tigaie, pe ambele părți cât să fie rumenite.
Sosul de rosii
Se taie ceapa mărunt și se călește cu puțin ulei. Se pune ceapa în tigaie în același timp cu uleiul. Dupa ce s-a călit ceapa se adaugă sucul de rosii și cățelul de usturoi, tocat mărunt. Spre final se adaugă busuiocul proaspăt (dacă aveți, dacă nu merge foarte bine și busuioc uscat) și piperul.
Mod de preparare:
Se folosește o tava medie înaltă. Se pun 3-4 linguri de sos, se întind pe toata suprafața și se așeă vinetele felii, una lângă cealaltă. După aceea se adaugă 4-5 linguri sos, se întinde bine și se pun felii de brânza deasupra. Acesta este primul strat. Următoarele lse fac la fel, in funcție de câte felii de vinete aveți. Ultimul strat să fie sos de rosii. Se acoperă cu capac sau folie pentru a nu se usca sosul în timpul coacerii. Se pune la cuptorul încălzit înainte, timp de 20-30 min la foc mediu sau la cuptor electric la 170 grade.
Pofta buna.