Febra musculara da batai de cap atat incepatorilor, cat si celor care practica yoga cu regularitate - Iata cum o poti preveni, dar si cum o poti ameliora.
Febra musculara apare pentru ca iti fortezi corpul mai mult decat o faci de obicei atunci cand practici asane care iti folosesc grupe de muschi pe care tu rareori le folosesti. Exista insa metode prin care poti preveni febra musculara de dupa antrenamentul de yoga, dar si metode prin care o poti face mai usor de suportat.
Pentru a o preveni, secretul consta in practica regulata. Asadar, cu cat practici mai des asane, cu atat mai mult scad sansele ca tu sa faci febra musculara.
Daca nu poti face asta momentan, acorda muschilor atentia de care au nevoie, imediat ce sesiunea de yoga s-a incheiat.
Un dus fierbinte facut imediat dupa ce sesiunea de yoga s-a incheiat va preveni febra musculara sau o va face mai usor de suportat, reducandu-i intensitatea. Caldura relaxeaza muschii, prevenind incordarea acestora si scazand durerile. Circulatia sanguina este stimulata in timpul dusului, asa ca procesul de vindecare a febrei musculare este accelerat.
Masajul cu ulei sau chiar automasajul facut imediat dupa ce ai iesit din dus contribuie la detensionarea si relaxarea musculara.
Mesele bogate in potasiu previn instalarea febrei musculare la o zi dupa ce ai practicat asanele. Potasiul este o minerala necesara pentru buna functionare a muschilor asa ca alimentele precum bananele, rosiile, broccoliul, avocado si apa de cocos reduc spasmele musculare.
Atunci cand ai febra musculara iti vei dori sa nu mai practici asane cateva zile, insa intinderea muschilor si chiar lucrarea lor va avea un efect pozitiv aspra febrei musculare, care isi va pierde din intensitate.
Compresele cu gheata sunt necesare in situatiile in care, pe langa febra musculara, apar dureri intr-o anumita zona, poate chiar inflamatie. Crema pe baza de arnica aplicata pe zonele cu probleme va reduce durerile musculare instantaneu.