Desert vegan: prajitura crocanta cu fulgi de ovaz si capsune Skip to main content
Desert vegan: prajitura crocanta cu fulgi de ovaz si capsune

Prepara un desert vegan usor de facut, insa extrem de gustos si sanatos, cu care iti poti potoli pofta de dulce.

Ingredientele de care a nevoie:

  • 1 ½ cana de fulgi de ovaz
  • ¾ cana de faina integrala
  • ½ cana de zahar brun
  • 2 lingurite de coaja de lamaie rasa
  • ¼ lingurita de bicarbonat de sodiu
  • ¼ lingurita de sare
  • ¾ cana de ulei de cocos la temperatura camerei
  • 2 ½ cana de capsune maruntite
  • 7 linguri de gem de capsune
  • ½ lingurita de esenta de vanilie

Citeste: RETETA AYURVEDICA: CARTOFI DULCI CU VARZA KALE SI GHIMBIR

Preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Intre timp, acopera o tava cu hartie de copt.

Intr-un bol mare, amesteca fulgii de ovaz cu faina, zaharul, coaja de lamaie rasa, bicarbonatul de sodiu si sarea.

Pune uleiul de cocos in blender, apoi adauga ingredientele amestecate in bol.

Intinde apoi aluatul obtinut in tava acoperita cu hartie de copt si preseaza-l bine cu degetele. Coace aluatul in jur de 10-13 minute.

Citeste: RETETA: SALATA DE KALE CU NAUT, NUCI, DRESSING DE SIROP DE ARTAR

Intre timp, prepara umplutura. Intr-un bol, amesteca gemul cu capsunele maruntite si cu esenta de vanilie. Intinde apoi umplutura aceasta peste aluatul abia scos din cuptor, iar apoi baga iar tava la copt, unde o vei lasa inca 25-30 de minute.

Scoate prajitura din cuptor si las-o la racit in jur de doua ore. Apoi taie-o cubulete si consum-o.

Comenteaza cu Facebook