Pentru Diana Raluca Ifteni yoga reprezintă o modalitate de autocunoaștere și auto-transformare. Practică yoga într-un mod conștient, practicând în fiecare moment al zilei, indiferent de activitatea pe care o întreprinde.
Ca și maeștrii spirituali este inspirată de Iyengar, Sanjeev Bhanot, Manoj Bhanot, Swheta Bhanot, Stancu Gheorghe, Ioan Prisecaru.
Mai multe despre Raluca în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:
„Yoga reprezintă pentru mine o modalitate de autocunoaștere, una prin care pătrund în tainele profunzimii mele interioare. Când practic yoga simt tot universul cum respira în mine. Simt pulsatiile câmpului meu energetic cum lucrează sa ma armonizeze, sa ma echilibreze. Face asta yoga prin tehnicile de Respirații, prin posturile care elibereaza corpul de tensiuni, îl fac ușor ca aerul. Când am descoperit respirația antrenata ca în yoga, am simțit ca și cum am descoperit aur. Chiar sunt de aur respirațiile dirijate, pentru ca aduc Magia energiilor superioare în corp. Este o modalitate frumoasa de autotransformare. Când am stări de nemulțumire, stres, supărări, inspir lung până în abdomen și expir tot stresul. În doar câteva repetări, simt cum aura se transforma, întru într-un echilibru de unde îmi vin alte idei.
Citește și: Cum să NU faci yoga: De la yoga rave până la yoga cabalină
Îmi ridică vibrația: echilibrează centrii energetici, îmbunătățește sănătatea și vitalitatea la nivel fizic, liniștește mintea, ma conectează cu emoțiile mele, aduce echilibru yin-yang. Aduna energiile aurei în pântec și acea energie din pântec alimentează proiectele, visele, relațiile, îmi transforma viata.
Yoga mi-a schimbat total stilul de viață. Pentru ca antrenează creierele meditative:frontal și neocortex.
Avem 4 creiere: reptilian, limbic, frontal și neocortex. Yoga are efecte benefice asupra creierelor frontal și neocortex. Creierul reptilian conține funcții de supraviețuire. Cel limbic funcții limitative și voi da un exemplu: presupunem ca o persoană vine și îți spune cuvinte urâte. Dacă reacționezi din limbic te vei afla în una din situațiile precum:
- luptă (cănd reacționăm la o agresiune tot cu agresiune),
- îngheață (cănd reacționăm prin a îngheța, prin blocarea minții și a corpului)
- fugi (cănd reacționăm prin a fugi)
Citește și: Cum funcționează yoga, potrivit neuroștiințelor
Creierul frontal este unul din cele meditative, adică are funcția de observator interior activată. Unul din care nu mai reacționăm la stimulii exteriori, ci începe mai întâi un proces interior de observare a propriilor emoții. Când avem aceasta abilitate de observare a propriilor emoții, avem șansa să le gestionăm într-un mod superior.
Creierul neocortex are funcții superioare, unele care ne conectează cu esența noastră divină.
Mi-a crescut puteri: puterea de echilibrare interioară, puterea de cuprindere a esenței Universului în abdomen prin respirație, puterea de a vorbi ușor și liber, puterea de manifestare în plan material a intențiilor, luciditatea, claritatea, sănătatea s-au îmbunătățit exponențial.
Practic yoga conștient. Fie ca spăl vasele, sau practic posturi, tot yoga fac, pentru ca spăl vasele și sunt atenta la respirația mea. Inspir profund pana în abdomen, spăl vasele, expir profund și spăl vasele. Fac curat, în timp ce dirijez respirația conștientă. Asta înseamnă să fiu în clipa prezenta, să mă bucur de ce fac în timp ce mențin echilibrul din interior. Astfel totul în viață devine magic.
Sunt ferm convinsă ca yoga ar aduce schimbări semnificative în lume, dacă ar fi inclusă în instituțiile de învățământ și la locurile de muncă. Sunt hotărâtă sa creez proiecte în acest sens. Am înființat Asociația Calea Iubirii și planurile sunt pline de entuziasm în acest sens. Sa îmbunătățească sănătatea mentală, fizica și sufleteasca în toate ariile: învățământ, sector privat.
Citește și: Sincronicitatea – modul prin care Universul îți transmite mesaje
Ca și maeștrii spirituali îi urmăresc pe Iyengar, Sanjeev Bhanot, Manoj Bhanot, Swheta Bhanot (formatorii mei în Yoga), Stancu Gheorghe, Ioan Prisecaru. ”