Vinetele umplute, gatite in stil indian, pot fi servite atat la masa de pranz, cat si la cina – incearca si tu aceasta reteta simpla si gustoasa!
Timp: 35 minute
Ingrediente pentru 8 portii:
- Ulei pentru prajit
- 4 vinete taiate pe jumatate (nu alege unele foarte mari)
- ½ cana de ghee
- 1 ceapa mare, tocata marunt
- 2 catei de usturoi, maruntiti
- 2 lingurite de coriandru macinat
- 2 lingurite de pudra de curry
- 1 lingurita de pudra de chilli
- 1 lingurita de sare
Citeste: RETETA VEGANA: CURRY CU NAUT SI COCOS
Cu ajutorul unei linguri, scobeste interiorul vinetelor, lasand totusi o margine groasa de 1 deget. Toaca marunt pulpa de vanata din interior.
Incinge apoi ghee-ul intr-o tigaie mare, la foc mic. Soteaza ceapa si usturoiul pret de 5 minute, apoi adauga coriandrul, pudra de chilli, cea de curry,dar si sarea, amestecand bine. Dupa 2-3 minute, incorporeaza si pulpa de vanata tocata, pune putina apa si amesteca incontinuu pentru a preveni lipirea de tigaie.
Citeste: RETETA VEGETARIANA DE TOAMNA: GHIVECI CU NAUT SI QUINOA
Intr-o alta tigaie antiaderenta incinsa, pune jumatatile de vanata si lasa-le cate 2-3 minute pe fiecare parte, apoi scoate-le, pune-le in farfurii si umple-le cu amestecul preparat anterior.
*Hatha Yoga SEVA organizeaza, in perioada 27 ianuarie 2018 – 11 februarie 2018, un retreat la Marari Beach, o plaja paradisiaca din sudul Indiei. De asemenea, se vor vizita locuri cu o incarcatura spirituala aparte precum comunitatea spiritual-religioasa Auroville, dar si ashramul renumitului Sadhguru. Mai multe informatii aici.