Rețetă ayurvedică pentru iarnă: Chai aromat | Yogasat - Cursuri Yoga Bucuresti Skip to main content
Rețetă ayurvedică pentru iarnă: Chai aromat

Ideal pentru toate cele 3 dosha, chai-ul aromat face minuni în organismul nostru, mai ales pe timp de iarnă. Acest ceai combină perfect dulceața specifică a condimentelor folosite cu amăreala specifică ceaiului negru.

Ingrediente:

  • 4 linguri de semințe de cardamom
  • 4 lingurițe de cuișoare
  • 4 bețe de scorțișoară
  • 2 steluțe de anason
  • 1 linguriță de boabe de piper
  • 2 lingurițe de ghimbir proaspăt, ras
  • 4 căni de lapte de migdale
  • 8 pliculețe de ceai negru
  1. Pune primele 6 ingrediente într-o bucată de tifon, pe care o vei lega pentru a forma un săculeț. Presează apoi săculețul cu un făcăleț, pentru a pisa condimentele.
  2. Într-o oală pusă pe foc, amestecă laptele cu 4 căni de apă și adaugă și săculețul cu condimente. După ce amestecul începe să fiarbă, lasă focul mic și fierbe încă 15 minute.
  3. Dă apoi iar focul mare și, imediat ce începe să clocotească chai-ul, ia oala de pe foc, adaugă pliculețele de ceai și lasă 5 minute pentru infuzie. Strecoară apoi chai-ul, îndulcește-l cu miere și savurează-l.
Comenteaza cu Facebook