Ideal pentru toate cele 3 dosha, chai-ul aromat face minuni în organismul nostru, mai ales pe timp de iarnă. Acest ceai combină perfect dulceața specifică a condimentelor folosite cu amăreala specifică ceaiului negru.
Ingrediente:
- 4 linguri de semințe de cardamom
- 4 lingurițe de cuișoare
- 4 bețe de scorțișoară
- 2 steluțe de anason
- 1 linguriță de boabe de piper
- 2 lingurițe de ghimbir proaspăt, ras
- 4 căni de lapte de migdale
- 8 pliculețe de ceai negru
- Pune primele 6 ingrediente într-o bucată de tifon, pe care o vei lega pentru a forma un săculeț. Presează apoi săculețul cu un făcăleț, pentru a pisa condimentele.
- Într-o oală pusă pe foc, amestecă laptele cu 4 căni de apă și adaugă și săculețul cu condimente. După ce amestecul începe să fiarbă, lasă focul mic și fierbe încă 15 minute.
- Dă apoi iar focul mare și, imediat ce începe să clocotească chai-ul, ia oala de pe foc, adaugă pliculețele de ceai și lasă 5 minute pentru infuzie. Strecoară apoi chai-ul, îndulcește-l cu miere și savurează-l.
Comenteaza cu Facebook